Van idee naar opdracht en eindresultaat

Het idee begint bij het maken van een simpele schets. Vanaf deze schets wordt een 3D ontwerp gemaakt. Na goedkeuring van het 3D ontwerp kan er begonnen worden met printen. Het eind resultaat is je idee in de werkelijkheid.

Het voorbeeld hieronder laat zien hoe dit in zijn werk gaat.

Als eerst wordt het idee, plus een schets, opgestuurd d.m.v. een formulier. Wat belangrijk is bij een simpele schets zijn duidelijke omschrijvingen. Afmetingen, het liefst exact, spelen hierbij een grote rol. Dit om te voorkomen dat de afmetingen niet correct zijn. Hiernaast zie je een idee dat is geschetst met een kleine omschrijving erbij. Het helpt om te vertellen/beschrijven waar het idee voor bedoeld is. Dit kan dan gebruikt worden om een goed ontwerp te maken.

Wat is het idee eigenlijk? Het idee in deze schets is voor een obstakel, die gebruikt wordt voor behendigheidstraining voor honden. Belangrijke eigenschappen zijn dat het obstakel stabiel op de grond moet kunnen staan en de balk in het midden moet in hoogte te verstellen zijn. Het gaat dus om 2 x 2 geprinte onderdelen.

Als het idee duidelijk is wordt er een 3D ontwerp gemaakt. Na het maken van een 3D ontwerp worden hier een aantal plaatjes van gemaakt om te laten zien hoe het eruit kan komen te zien. Na goedkeuring van het ontwerp kan er begonnen worden met het printen.

De afbeeldingen hieronder zijn een render(voorbeeld) van het uiteindelijke ontwerp. De bovenste 3 afbeeldingen zijn de koppelstukken voor op de grond (letter B in de schets van het idee), en de 2 onderste afbeeldingen zijn de klemmen waarmee je de tussen buis in hoogte kunt verstellen (letter A in de schets van het idee).

Van ontwerp naar fysiek product: Na een aantal uur printen, 19.5 uur om precies te zijn, is hieronder het resultaat te zien.

Als de prints dan zijn opgestuurd en het bouwwerk in elkaar gezet is krijg je de foto hiernaast als resultaat! De bovenste buis is in hoogte verstelbaar en de horde kan op gras of stenen gebruikt worden, en zelfs binnen, als je niet naar buiten wilt wanneer het regent!